Launch of Breadfield Press Publishing House Titles by Johann Selles & Jenny Lindhe | Saturday 20th Sep | 19 – 22Välkomna till bokrelease av två titlar på det nystartade förlaget Breadfield Press
Lördagen den 20 september kl 19 – 22.
Live: Sofia Härdig

Var dig själv (bland alla andra) av Johann Selles
You Were Pictured Then av Jenny Lindhe

Breadfield ger sedan 2012 ut Sveriges enda konstnärligt inriktade fototidning där process och arbetsmetod står i fokus. Breadfield Press drivs av att förstå fotografers motivation samt processer bakom projekt, fotoböcker och utställningar. Nu tar de steget vidare och ger ut det färdiga resultatet genom sina första fotoböcker på det nystartade förlaget med samma namn.

Var dig själv (bland alla andra) av Johann Selles är en serie landskapsfotografier. Bilderna är tagna i Malmö, Sverige men porträtterar tidstypiska företeelser i ett modernt västerländskt samhälle i förändring. Likt det orange kuvert som den svenska pensionsmyndigheten skickar varje år försöker vi projicera oss i framtiden. I hopp om en god prognos är vi fulla av förväntningar på ett samhälle som vill ha allt utan att behöva bestämma sig. Tillväxt och hållbarhet. Öppenhet och trygghet.

Var dig själv (bland alla andra)
Size: 170x240mm
76 pages (46 photographs)
First edition of 500
Graphic Design: Studio Pop
Paper: Munken polar rough 170g
Cover: Laminated matte finnish multiart silk
Offset print
Semi-flexible cardboard cover
Paperback linen wire bounding
Printed by Fridholm&Partners, Hindås 2014
ISBN: 978-91-981747-0-0
Buy: 250 Sek

You Were Pictured Then av Jenny Lindhe

Ett par ansikten ges, som flickan i studentmössa på gräset i en villaträdgård, i famnen en randig katt, klänningen milt laxrosa i ett snitt som inte längre är modernt. Bleknade färger och tummade kort; mannen på toppen av Kebnekaise, med mössan på svaj och en skånsk flagga stolt sträckt mellan händerna. Allt vittrar och bara skärvor av det som var består. Kvarstår gör ryggarna, de bortvända ansiktena, bristen på svar och frågorna som inte längre kan ställas. En sorg och en vrede, steg som trampar i cirklar och en vilja att hålla kvar det som hållas kan. Att inte släppa greppet, att inte glömma. I sina bilder gestaltar Jenny Lindhe de största frågorna och lämnar fritt för betraktaren att se sina egna svar. I ryggarna ser vi andra ryggar, i tingen andra ting och på så vis blir landskapet hon tecknar vårt landskap, på en gång främmande och familjärt. Som en del av oss själva vi inte riktigt vill kännas vid.
Boel Gerell

You Were Pictured Then
Size: 230x170mm
52 pages
First edition of 300
Graphic Design: Caroline Andersson/Svärta
Offset print
Photographs: Jenny Lindhe, omslagets insida/inside cover Björn Andersson, Bertil Lindhe.
Text: Boel Gerell
Translation: Linda Schenck
Paper: Munken Lynx Rough 300g, Lynx 170g, Polar 80g
Cover: Softcover
Printed by: Göteborgstryckeriet
ISBN: 978-91-981747-1-7
Buy: 200 Sek

Med stöd av Statens Kulturråd, Malmö Stad och Folkuniversitetet