Bokrelease | The Name From Mars av Trinidad Carrillo | Lördagen 27/4 kl 17 – 20

The Invisible, 2009

Välkomna till bokrelease av Trinidad Carrillos bok The Name from Mars på Breadfield lördagen den 27 april kl 17 – 20.

Sångerskan och ljudkonstnären Ingrid Hedin Wahlberg uppträder kl. 18.30 med ett set inspirerat av Trinidad Carrillos bilder.

I ”The Name from Mars” visualiserar Trinidad Carrillo vältaligt den skarpt existentiella platsen mellan yttre verklighet och dröm. En serie bilder på sovande i tillstånd av trans eller omedvetenhet fungerar som ledsagare i hennes berättelse. Nedsänkta i en annan värld exponerar dessa bilder det flyktiga ögonblicket av levande inre rörelser mot en bakgrund av orörlighet. De registrerar allt som ligger framför våra ögon när dimman löses upp och det avlägsna drömlandskapet faller samman under vikten av en önskan som inte kan uppfyllas i vaket tillstånd. För att vardagen är oförmögen att upprätthålla logiken och ordningen som finns i drömmarna. Den är även oförmögen att upprätthålla identitetens flytande form eller irrationella svar på outtalade frågor. ”Det finns en del av oss som vill veta, en annan del som föredrar att låta det förbli dolt. Som en helig hemlighet” säger Carrillo. ”Om man kan namnet, om man dissekerar, så dödar man det”. Drömspråket förblir beslöjat och Carrillo behåller anledningar till att fortsätta pendla mellan vår gemensamma verklighet och den platsen hon kallar för Mars.

Trinidad Carrillo fick internationellt erkännande 2008 då hennes bok ”Naini and the Sea of Wolves” (Farewell Books) vann Svenska Fotobokspriset och blev även nominerad till The Deutsche Börse Photography Prize. Året innan var hon även utvald att delta i Les Rencontres d`Arles Discovery Award.
”Genom fotografin är Carrillo ute efter att fånga det som undgår ögat genom att ersätta det normala seendet, som hon finner otillräckligt, med det hon finner genom kameran” –Johan Sjöström.

78 fotografier.
Med texter av Johanna Willenfelt och Natasha Christia.
Design av Eric Palmér.
Utgiven på eget förlag.